CRIT PER LES DONES D'AFGANISTAN

La manifestació virtual organitzada per les dones catalanes per la igualtat a Afganistan

Dies

Hores

Minuts

Segons

CA ES EN

Ja pots veure l acte central de dissabte 27 a les 18 cet+1

Subtítols en Català per l’entrevista a la família afganesa llisca avall per anar seguint l’entrevista
Antoni Bassas: Com veuen ens acompanyen també en aquesta manifestació una parella amb el seu fill, refugiats d’Afganistan Benvinguts. Gràcies per ser aquí.
Noor (nom fictici)- Bona tarda
A Bassas- Quan vau arribar a Barcelona?
Noor- Vam arribar el 13 d'octubre a Catalunya, el 12 d'octubre a Madrid
A Bassas- Com van ser els últims dies a l'Afganistan?
Noor-- No va ser un viatge des de l'Afganistan, estàvem al Pakistan. Vam abandonar l'Afganistan el 15 de setembre quan van arribar els talibans. No podíem moure'ns, ho vam intentar molt, però ni tan sols podíem anar a l'aeroport. Podíem tenir el pas segur d'algunes ambaixades, però hi havia massa gent en l'aeroport, així que no podíem moure'ns. Després d'això, l'evacuació de Kabul va finalitzar i vam poder deixar l'Afganistan en un xàrter cap al Pakistan. Vam estar un mes al Pakistan, llavors vam aconseguir el visat de l'ambaixada d'Espanya i ens en vam anar cap a Madrid en un vol espanyol. Arribavem el 12 d'octubre a Madrid i el 13 d'octubre a Catalunya.
A Bassas- Llavors veniu d'un viatge molt molt llarg i emotiu. Les vostres vides estaven en perill a l'Afganistan?
Noor- Estàvem en perill a l'Afganistan perquè el meu marit era periodista freelance i documentalista i treballava per a UNICEF. Jo era una activista social, sóc doctora, també era professora en una universitat privada, i escric poemes.
A Bassas- I a ells no els agrada?
Noor- No, no els agradava perquè érem actius en la societat. No els agrada la gent amb estudis en la societat, especialment les dones socialment actives. No els agrada i pensen que és perillós per al Govern.
A Bassas- Hola, com estàs? I felicitats, quants anys té?

Fer (nom fictici)
- Bé, ell té 2 anys, i és molt feliç aquí. A Bassas- Digueu-me, què és el que més necessiteu ara?
Fer - Permet-me parlar primer de l'ansietat i l'estrès que hem passat, no sols jo si no centenars de famílies, milers de famílies a l'Afganistan que encara ho estan passant. Aquests dies que vèiem venir, el 15 d'agost, just en aquest moment sabia que el nostre món s'havia acabat, que tot havia canviat. Sabia que els somnis i aspiracions que teníem per al futur havien desaparegut. En aquest moment estava conduint de l'oficina a la meva casa, hi havia molt de trànsit, tothom estava intentant arribar a casa per a poder escapar d'aquesta situació. Jo estava pensant en la Noor, en el meu fill, en què això seria molt difícil per a nosaltres. Això no és només una família, estic parlant de milers de famílies. Ara pares i mares no poden parlar amb els seus fills dels seus somnis de futur, ells ara només pensen en menjar, en sobreviure. Va ser molt difícil per a nosaltres. Durant els últims 40 anys els meus pares m'han estat dient que tot sortiria bé algun dia, que algun dia tindríem una vida en pau, però això mai va arribar, jo no ho he vist en la meva vida, però espero que els meus fills sí que ho vegin. Per sort aquí tenim a gent de Barcelona, de Catalunya, d'Espanya, ens vam trobar amb gent meravellosa a l'ambaixada d'Espanya a Islamabad. Ara tenim un futur, hem passat per moltes penúries, i hem dit adeu quatre vegades a les nostres famílies, i cada vegada ha estat tan difícil. Ho he vist en els ulls dels pares de la Noor, en els ulls de la meva mare i del meu germà. Ens tornarem a veure? I això és molt difícil. Dir-li als meus fills que hem d'anar-nos-en del país, que hem de deixar als vostres avis, als vostres cosins, dir-los on anem... jo no estava segur d'on anàvem, res era segur. Ara som aquí i jo em sento beneït com a pare per estar a Barcelona, perquè la gent aquí és amable, respectuosa, i molt bona. Això ha fet que el nostre viatge sigui molt fàcil, perquè des del dia que vam arribar, els nostres bons amics van venir a nosaltres i ens van alimentar i ens van fer sentir bé. Això és una cosa necessària en la vida, quan no hi ha esperança, quan els somnis moren, no saps, estàs perdut. Cada minut mires al teu fill i no saps que ocorrerà, quines respostes els donaré? Ara tinc respostes gràcies a la bona gent d'aquí.
A Bassas- Noor, què és el que més necessites ara mateix?
Noor- Necessito estar amb la meva família, perquè la meva família ja està a Madrid i encara no ens hem vist. Fa una setmana i estem emocionats per veure'ls de nou. Van arribar el 15 de novembre i espero que puguin venir a Barcelona, Catalunya. Que puguem estar junts de nou. Això serà molt bo emocionalment per a nosaltres, crec que quan tingui a la meva família ja no necessitaré psicòlegs.
A Bassas- Puc entendre-ho.
Noor- Moltes gràcies. Moltes gràcies de cor a la gent de Catalunya, les meves amigues, especialment les meves dues Móniques. Ens han donat molt suport i han fet que no ens sentim malament en arribar. Ens van fer sentir molt bé, com si tinguéssim família a Espanya, especialment a Catalunya. També estic agraïda al Govern de Catalunya, que també ens ha donat suport. No tinc paraules suficients per a dir gràcies.
A Bassas- Moltes gràcies a vosaltres. Esperem poder ajudar en les vostres necessitats en aquests moments.
Participa fins el 8 de març al crit virtual.

Objectiu: reunir 100.000 persones per anar al Parlament Europeu. INSCRIU-TE (dades segures i encriptades). Et necessitem!

Contra l’Aparheid de gènere a l Afganistan, i la violència contra les dones a l’Iran i altres països. Avui són els seus drets, demà poden ser els nostres!

Reenvia-ho a tots els teus contactes 🙏🏻

L'acte central començarà el 10 de Gener de 2024, 19:00 CET+1Trobareu el vídeo testimonial de la comunitat iraní d'ultima hora a l'apartat "Avisos i Actualitat" més avall en aquesta mateixa pàgina

Vols subtítols?

Obre el vídeo prement la icona de Play.
Busca la icona d'Ajustaments (la rodeta d'engranatge) a la barra de tasques del vídeo (pot canviar de posició segons el dispositiu, pot ser a baix a la dreta, o a dalt a la dreta...)
Prem la icona d'Ajustaments i selecciona "Subtítols/CC".
Tria el teu idioma preferit i els subtítols apareixeran.

El món per les dones afganeses

Aquesta és la pàgina web del moviment Crit per les dones afganeses que ha nascut entre les associacions de dones de Catalunya donant suport i veu a les dones afganeses per la situació esgarrifosa que estan vivint i que ha cristal·litzat en la convocatòria d’una manifestació virtual, d’àmbit mundial, per denunciar aquesta vulneració inacceptable dels drets humans. Suma't als 39 dies d'activisme del Crit per les dones afganeses.

Omplim virtualment el Passeig de Gràcia de Barcelona... i ... potser més! Afegeix-te, i aixequem un clam internacional i contundent que remogui les consciències arreu del món. Posa el teu granet de sorra per recuperar la llibertat i la dignitat d’aquestes dones i les seves famílies.

Accedeix des d'aquesta pàgina a tota la informació per participar en aquest moviment, que tindrà el seu acte central el dissabte 27 de novembre, a les 18 hores CET +1. T'esperem!


Visualitzacions 62118

Torna aquí el dia 27 de novembre a les 18h i clica el botó per veure la Retransmissió en Directe de l'acte central de la manifestació.

La inscripció és gratuïta, però si pots et demanem un donatiu que anirà destinat a associacions d’atenció als refugiats Afganesos. Es prega que les aportacions siguin a partir de 5 €.

Fer una donació

MANIFEST EN DEFENSA DELS DRETS DE LES DONES I LA POBLACIÓ DE L’AFGANISTAN

La regressió en drets que pateix el poble d’Afganistan des de l’arribada al poder del règim totalitari dels talibans és evident.

Per això, alcem la veu davant la situació a la que s’enfronta la població afganesa i molt especialment les dones i les seves famílies i denunciem la violència i la vulneració dels Drets Humans que estan patint.

Els informes de l’Oficina de l’Alta Comissionada de les Nacions Unides per als Drets Humans confirmen aquesta situació. També la confirmen les notícies que rebem de testimonis directes que l’estan vivint i que ens demanen ajut urgent.

La intransigència, la violència contra les dones, la tortura i la impunitat dels autors d’aquestes pràctiques abusives han generat el terror i la persecució contra aquelles persones sospitoses de no estar d’acord amb el règim talibà i que no han pogut abandonar el país. ...


Cal respectar les derivades geopolítiques i l’esdevenir de cada territori, però cal recordar que existeixen mecanismes jurídics perquè la comunitat internacional prengui una posició activa per fer front a aquests crims contra la humanitat que provoquen moltes víctimes, especialment dones i infants.

Afganistan és un estat signatari de l’Estatut de Roma, per tant, la Cort Penal Internacional ha d’aturar i jutjar aquests crims de guerra.

Des de Catalunya, les dones de tots els àmbits, exigim a la comunitat internacional que actuï decididament contra aquest règim destructor de persones.

VOLEM LLIBERTAT I UNA VIDA DIGNA PER A LA POBLACIÓ AFGANESA I, EN ESPECIAL, PER A LES DONES I LES SEVES FAMÍLIES.

Llegir més

Programa de l'event central

Obertura de la sala de streaming de la manifestació CRIT PER LES DONES D'AFGANISTAN

Benvinguda i conducció de l'acte per part d’Antoni Bassas

Lectura del Manifest en defensa dels drets de les dones i la població de l'Afganistan:
català: Antoni Bassas, castellà: Rosa Montero, anglès: A. Bassas

L'afganesa Nadia Gulham, resident a Catalunya, dona el context

Testimonis:
des de Pakistan, des d’Agfanistan, interpretats per Clara Segura.
Antoni Bassas entrevista a una família afganesa, recent arribada

Poesia musicada a càrrec de Sílvia Bel i Lluís Llach

Cloenda a càrrec de:
Ada Colau, Alcadessa de Barcelona
Tània Verge, Consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat
Laura Borràs, Presidenta del Parlament de Catalunya

Comiat i fi de la manifestació per part d’Antoni Bassas

Dones, cridem per vosaltres

Missatges de les manifestants

 • Força contra el feixisme
 • Endavant!
 • Som una multitud!
 • Espero que amb el granet de sorra que posem tots nosaltres , sigui més propera la vostra llibertat
 • Estem amb vosaltres! No defalliu, que segur que un dia arribarà la vostra llibertat i el món serà més just!
 • Molts anims i suport per totes vosaltres
 • Por vosotras, ojalá algún día podáis vivir con libertad y sean respetados todos vuestros derechos.
 • pronto libres
 • Courage!
 • Estamos todas con vosotras, no dejar de luchar por vuestros derechos.
 • Llibertat i igualtat!
 • Justícia
 • .
 • adasdas
 • Ànims!! Endavant!!
 • No esteu soles, ho vencerem conjuntament
 • DONES AFGANESES, ESTEM AMB VOSALTRES!! PER LA DIGNITAT DEL SER HUMA!!! NOSALTRES SOM VOSALTRES!!!!
 • SORORITAT COMPANYES!!!!!
 • Ànims!
 • Animos
 • Per un present en Pau i amb llibertat!
 • No esteu soles! La vostra llibertat, és la nostra.
 • Aqui estem! totes som vosaltres!
 • Abraçada solidària. Molta força!
 • Dona empodera't
 • FORÇA! Que sempre ens en queda.
 • Sempre al vostre costat!
 • Ni un sol dia que no pensem en vosaltress::que els pensaments es converteixin en força, i la força en acció.
 • You are not alone!
 • Dones! No us rendiu.
 • No volem cap dona vulnerable ni represaliade, ens volem fortas I seguras..
 • Tinc 8 anys...estimo a tots els nens i nenes d´Afganistan
 • Molta força! Feu pinya! Estem amb vosaltres!
 • Ánimos a las mujeres, hay que luchar
 • Molta força Agfaneses. Des d'aquí us enviem l'energia de lluita per la vostra llibertat
 • Endavant !!
 • No abandonéis nunca vuestras convicciones
 • Nosaltres, dones del món, estem amb vosaltres. No us abandonarem. Coratge!
 • Què us he de dir, valentes ja ho sou. Us vui lliures.
 • Lluiteu pels vostres drets i perque reconeguin tota la feina que heu aconseguit fins ara. Anims!!!
 • Encara que costi, resistiu i sempre endavant
 • La vostra lluita és la nostra esperança!
 • Juntes, endavant!
 • Ànims i Don’t give up
 • Una forta abraçada, no esteu soles!
 • Lluitem per tots els vostres drets!
 • No se rindan. Debemos lograr que el mundo respete los derechos de las mujeres.
 • Estem amb vosaltres!
 • NO ESTEU SOLES , ESTEM AMB VOSALTRES!!!
 • Estic amb vosaltres
 • No estem soles estem totes unides
 • Afganeses estem amb vosaltres
 • Mientras hay vida hay esperanza. No estáis solas .
 • Us encoratjo a seguir lluitant pels vistres drets!!!
 • Sempre endavant! We shall overcome! Quan convé, seguem cadenes
 • Tenéis todo nuestro apoyo
 • Les que podem lluitarem perquè les que ara no poden, puguin. SMA. Enginyera ETIS, dona i mare.
 • La Fortalesa, Determinació, Imaginació i Resiliencia son virtuts vostres, us admiro! Podrem amb tot ????
 • Vosaltres sou nosaltres.
 • Som molt més fortes i poderoses del que ens pensem
 • Força!
 • Les dones de Barcelona condemnem la barbàrie que patiu les dones d'Afganistan. Estem amb vosaltres.
 • Venga entre todos lo conseguiremos
 • Dones del món, Llibertat!!!
 • Freedom for woman rights in Afganistan! Libertad de derechos para las mujeres en Afganistán!
 • No esteu soles!
 • Dona crida llibertat
 • Mujeres, somos igual de válidas y podemos con todo lo que nos propongamos
 • Coratge í ànims!
 • No importa cuánto lejos estemos, vulnerable el derecho de una mujer es como vulnerar el derecho de todas.
 • .
 • Algun dia canviarem les coses i totes serem lliures!
 • No esteu soles.
 • Ens volem vives!
 • Registi - ho que entre totes ho aconseguirem
 • Estem amb vosaltres i teniu tot el nostre suport
 • Moltíssima força i ànims!!!!!
 • Afghan girls you will survive!
 • Explain to your daughters that they have to fight for their rights.?you are not alone
 • No esteu soles!
 • Gràcies per no renunciar a ser vosaltres mateixes i la vostra dignitat
 • Cap dona serà lliure mentre hi hagi dones sotmeses. No us abandonarem.
 • No esteu soles
 • Estem amb vosaltres. Cap dona invisible.
 • des de l'Ajuntament de Palau de Santa Eulàlia us volem empoderades i lliures
 • Sortim al món per denunciar la vostra situació
 • Estamos con vosotras, juntas se conseguirá
 • Al vostre costat en la defensa de la vostra dignitat com a dones. Sou un exemple.
 • Estem amb vosaltres!
 • No esteu soles!
 • Endavant. No esteu soles
 • Mai més!!!
 • Dones!: Ni un pas enrera!!!!
 • Ànims i força.
 • no esteu soles
 • No defalliu, totes estem amb vosaltres i cridem per vosaltres
 • Les dones catalanes cridem ben fort contra els vostres opressors i exigim la llibertat de les dones afganeses.
 • Endeban estic amb vosaltres
 • Seguim i seguirem per ser TOTES lliures

Encara que no puguis venir a l'acte central del dia 27, reserva la teva plaça ja! Col·labora, i suma't al moviment del crit!
Inscripcions secretes i segures
Contacta amb fidembcn@gmail.com per inscriure una entitat a la capçalera de la manifestació vitrual


Arrastra amb el ratolí sobre el mapa mer moure't per la manifestació, o utilitza la roda del ratolí per ampliar o reduir la imatge.

Persones inscrites: 13136

Entitats impulsores:

Amb el suport de:

Colaboren: