CRIT PER LES DONES D'AFGANISTAN

La manifestació virtual de les dones catalanes per la igualtat a Afganistan

Dies

Hores

Minuts

Segons

CA ES EN

Ja pots veure l acte central de dissabte 27 a les 18 cet+1

Subtítols en Català per l’entrevista a la família afganesa llisca avall per anar seguint l’entrevista
Antoni Bassas: Com veuen ens acompanyen també en aquesta manifestació una parella amb el seu fill, refugiats d’Afganistan Benvinguts. Gràcies per ser aquí.
Noor (nom fictici)- Bona tarda
A Bassas- Quan vau arribar a Barcelona?
Noor- Vam arribar el 13 d'octubre a Catalunya, el 12 d'octubre a Madrid
A Bassas- Com van ser els últims dies a l'Afganistan?
Noor-- No va ser un viatge des de l'Afganistan, estàvem al Pakistan. Vam abandonar l'Afganistan el 15 de setembre quan van arribar els talibans. No podíem moure'ns, ho vam intentar molt, però ni tan sols podíem anar a l'aeroport. Podíem tenir el pas segur d'algunes ambaixades, però hi havia massa gent en l'aeroport, així que no podíem moure'ns. Després d'això, l'evacuació de Kabul va finalitzar i vam poder deixar l'Afganistan en un xàrter cap al Pakistan. Vam estar un mes al Pakistan, llavors vam aconseguir el visat de l'ambaixada d'Espanya i ens en vam anar cap a Madrid en un vol espanyol. Arribavem el 12 d'octubre a Madrid i el 13 d'octubre a Catalunya.
A Bassas- Llavors veniu d'un viatge molt molt llarg i emotiu. Les vostres vides estaven en perill a l'Afganistan?
Noor- Estàvem en perill a l'Afganistan perquè el meu marit era periodista freelance i documentalista i treballava per a UNICEF. Jo era una activista social, sóc doctora, també era professora en una universitat privada, i escric poemes.
A Bassas- I a ells no els agrada?
Noor- No, no els agradava perquè érem actius en la societat. No els agrada la gent amb estudis en la societat, especialment les dones socialment actives. No els agrada i pensen que és perillós per al Govern.
A Bassas- Hola, com estàs? I felicitats, quants anys té?

Fer (nom fictici)
- Bé, ell té 2 anys, i és molt feliç aquí. A Bassas- Digueu-me, què és el que més necessiteu ara?
Fer - Permet-me parlar primer de l'ansietat i l'estrès que hem passat, no sols jo si no centenars de famílies, milers de famílies a l'Afganistan que encara ho estan passant. Aquests dies que vèiem venir, el 15 d'agost, just en aquest moment sabia que el nostre món s'havia acabat, que tot havia canviat. Sabia que els somnis i aspiracions que teníem per al futur havien desaparegut. En aquest moment estava conduint de l'oficina a la meva casa, hi havia molt de trànsit, tothom estava intentant arribar a casa per a poder escapar d'aquesta situació. Jo estava pensant en la Noor, en el meu fill, en què això seria molt difícil per a nosaltres. Això no és només una família, estic parlant de milers de famílies. Ara pares i mares no poden parlar amb els seus fills dels seus somnis de futur, ells ara només pensen en menjar, en sobreviure. Va ser molt difícil per a nosaltres. Durant els últims 40 anys els meus pares m'han estat dient que tot sortiria bé algun dia, que algun dia tindríem una vida en pau, però això mai va arribar, jo no ho he vist en la meva vida, però espero que els meus fills sí que ho vegin. Per sort aquí tenim a gent de Barcelona, de Catalunya, d'Espanya, ens vam trobar amb gent meravellosa a l'ambaixada d'Espanya a Islamabad. Ara tenim un futur, hem passat per moltes penúries, i hem dit adeu quatre vegades a les nostres famílies, i cada vegada ha estat tan difícil. Ho he vist en els ulls dels pares de la Noor, en els ulls de la meva mare i del meu germà. Ens tornarem a veure? I això és molt difícil. Dir-li als meus fills que hem d'anar-nos-en del país, que hem de deixar als vostres avis, als vostres cosins, dir-los on anem... jo no estava segur d'on anàvem, res era segur. Ara som aquí i jo em sento beneït com a pare per estar a Barcelona, perquè la gent aquí és amable, respectuosa, i molt bona. Això ha fet que el nostre viatge sigui molt fàcil, perquè des del dia que vam arribar, els nostres bons amics van venir a nosaltres i ens van alimentar i ens van fer sentir bé. Això és una cosa necessària en la vida, quan no hi ha esperança, quan els somnis moren, no saps, estàs perdut. Cada minut mires al teu fill i no saps que ocorrerà, quines respostes els donaré? Ara tinc respostes gràcies a la bona gent d'aquí.
A Bassas- Noor, què és el que més necessites ara mateix?
Noor- Necessito estar amb la meva família, perquè la meva família ja està a Madrid i encara no ens hem vist. Fa una setmana i estem emocionats per veure'ls de nou. Van arribar el 15 de novembre i espero que puguin venir a Barcelona, Catalunya. Que puguem estar junts de nou. Això serà molt bo emocionalment per a nosaltres, crec que quan tingui a la meva família ja no necessitaré psicòlegs.
A Bassas- Puc entendre-ho.
Noor- Moltes gràcies. Moltes gràcies de cor a la gent de Catalunya, les meves amigues, especialment les meves dues Móniques. Ens han donat molt suport i han fet que no ens sentim malament en arribar. Ens van fer sentir molt bé, com si tinguéssim família a Espanya, especialment a Catalunya. També estic agraïda al Govern de Catalunya, que també ens ha donat suport. No tinc paraules suficients per a dir gràcies.
A Bassas- Moltes gràcies a vosaltres. Esperem poder ajudar en les vostres necessitats en aquests moments.

Dones fent suport a dones

Inscriu-te

Aquesta és la pàgina web del moviment Crit per les dones afganeses que ha nascut entre les associacions de dones de Catalunya donant suport i veu a les dones afganeses per la situació esgarrifosa que estan vivint i que ha cristal·litzat en la convocatòria d’una manifestació virtual, d’àmbit mundial, per denunciar aquesta vulneració inacceptable dels drets humans.

Omplim virtualment el Passeig de Gràcia de Barcelona... i ... potser més! Afegeix-te, i aixequem un clam internacional i contundent que remogui les consciències arreu del món. Posa el teu granet de sorra per recuperar la llibertat i la dignitat d’aquestes dones i les seves famílies.

Accedeix des d'aquesta pàgina a tota la informació per participar en aquest acte, que culminarà el dissabte 27 de novembre, a les 18 hores. T'esperem!


Visualitzacions 2786

Torna aquí el dia 27 de novembre a les 18h i clica el botó per veure la Retransmissió en Directe de la manifestació.

Retransmisió en Directe

La inscripció és gratuïta, però si pots et demanem un donatiu que anirà destinat a associacions d’atenció als refugiats Afganesos. Es prega que les aportacions siguin a partir de 5 €.

Fer una donació

MANIFEST EN DEFENSA DELS DRETS DE LES DONES I LA POBLACIÓ DE L’AFGANISTAN

La regressió en drets que pateix el poble d’Afganistan des de l’arribada al poder del règim totalitari dels talibans és evident.

Per això, alcem la veu davant la situació a la que s’enfronta la població afganesa i molt especialment les dones i les seves famílies i denunciem la violència i la vulneració dels Drets Humans que estan patint.

Els informes de l’Oficina de l’Alta Comissionada de les Nacions Unides per als Drets Humans confirmen aquesta situació. També la confirmen les notícies que rebem de testimonis directes que l’estan vivint i que ens demanen ajut urgent.

La intransigència, la violència contra les dones, la tortura i la impunitat dels autors d’aquestes pràctiques abusives han generat el terror i la persecució contra aquelles persones sospitoses de no estar d’acord amb el règim talibà i que no han pogut abandonar el país. ...


Cal respectar les derivades geopolítiques i l’esdevenir de cada territori, però cal recordar que existeixen mecanismes jurídics perquè la comunitat internacional prengui una posició activa per fer front a aquests crims contra la humanitat que provoquen moltes víctimes, especialment dones i infants.

Afganistan és un estat signatari de l’Estatut de Roma, per tant, la Cort Penal Internacional ha d’aturar i jutjar aquests crims de guerra.

Des de Catalunya, les dones de tots els àmbits, exigim a la comunitat internacional que actuï decididament contra aquest règim destructor de persones.

VOLEM LLIBERTAT I UNA VIDA DIGNA PER A LA POBLACIÓ AFGANESA I, EN ESPECIAL, PER A LES DONES I LES SEVES FAMÍLIES.

Llegir més

Avisos

Neque porro quisquam est 2


Neque porro quisquam est 3


Neque porro quisquam est 4


Neque porro quisquam est 5


Neque porro quisquam est 6


Neque porro quisquam est 7


Neque porro quisquam est 8


Neque porro quisquam est 9


Neque porro quisquam est 10


Recordeu baixar-vos el targetó d'inscripció a la manifestació amb el link de la retransmissió en directe per si hi hagués caigudes d'aquesta web no esperades el dia 27 de novembre a les 18h

Veure transmissió en directe

Programa del event central

Obertura de la sala de streaming de la manifestació

Benvinguda i conducció de l'acte per part d’Antoni Bassas

Lectura del Manifest en defensa dels drets de les dones i la població de l'afganistan:
català: Antoni Bassas, castellà: Rosa Montero, anglès: A. Bassas

L'afghanesa Nadia Gulham, resident a Catalunya, ens posa en context

Testimonis afganesos:
des de Pakistan, des d’Agfanistan, interpretats per Clara Segura.
Antoni Bassas entrevista a una família de refugiats, recent arribats

Poesia musicada a càrrec de Sílvia Bel i Lluís Llach

Cloenda a càrrec de:
Ada Colau, Alcadessa de Barcelona
Tània Verge, Consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat
Laura Borràs, Presidenta del Parlament de Catalunya

Comiat i fi de la manifestació per part d’Antoni Bassas

Afganeses estem amb vosaltres

Missatges de les manifestants

 • Ens volem Vives Lliures
 • Molta força per seguir lluitant!
 • Quiero, puedo y me merezco ser libre.
 • Solidaritat i resistència. I que malauradament no caigui en l’oblit.
 • Ànim, no esteu soles!
 • Juntes som més fortes
 • Juntes fem més força
 • Fuerza
 • Us volem vives i lliures!!!
 • LLIBERTAT per totes vosaltres, estem al vostre costat!!!
 • PERQUE JUNTES HO PODEM TOT!!!!????????
 • Que no hagueu de ser valentes, només lliures!
 • Mucha fuerza estamos con vosotras y deseo que se acabe pronto vuestro sufrimiento
 • Juntas es posible
 • No hi ha res que els hi pugui dir, només que se’m trenca el cor…
 • Molta força!
 • Respecte a tothom: dones, nens i nenes!!!!!
 • Molta força a totes. Estem amb vosaltres
 • Molta força i coratge, no esteu soles! ډیر ځواک او زړورتیا، تاسو یوازې نه یاست!
 • us necessitem!
 • Lluitarem per totes!
 • "No estàs derrotada quan perds. Estàs derrotada quan et dones per vençuda." Paulo Coelho
 • Estem amb vosaltres !!!!
 • Cridem ben fort per a què se'ns senti arreu i la seva problemàtica sigui la de totes.
 • With you and for you. For all of us, for future, for hope.
 • us necessitem!
 • Endavant dones, estem amb vosaltres. Força davant la dificultat.
 • Pels drets universals!
 • No esteu soles! També nosaltres cridem perquè se senti la vostra veu!
 • No esteu soles!
 • Tot el nostre suport! Estem amb vosaltres, denunciant i lluitant per aconseguir que sigueu lliures!
 • Tot el suport i escalfor per seguir endavant.
 • Juntes les dones del món defensem els vostres drets i els de totes les persones.
 • Gràcies per la feina que esteu fent!
 • Al vostre costat amb afecte i tot el suport. Coratge i fortalesa en aquests moments. Una forta abraçada
 • Mujeres afganas, las mujeres de todos los pueblos os apoyamos, os sostenemos, os abrazamos, hermanas ♀️
 • Endavant, lluitem totes plegades pels vostres drets!
 • No estas sola
 • Per elles, i per totes
 • No tinc paraules davant tanta barbarie.
 • Un día recordaremos estas injusticias como la ridiculez de nuestros ancestros. Luchemos por llegar ahí! Fuerza afganas!
 • ...
 • No esteu soles!
 • We are with you, sisters, fighting togheter, always against any kind of repression.
 • Per vosaltres!
 • We don’t let you alone!!
 • Tot el meu suport a les dones que resisteixen!!! No esteu soles!
 • Estem Ámb vosaltres
 • Estem amb vosaltres. No defalliu, lluiteu i lluitarem pels vostres drets.
 • us necessitem!
 • Mucha esperanza
 • Os Estimu
 • Coratge!!!
 • .
 • No esteu soles!
 • ????
 • i wish for you a better world than this
 • anims!
 • Coratge !
 • A seguir endavant!!! Com més serem més ens alliberarem!!
 • Si el presente es lucha, el futuro será VIDA.
 • Llibertat !!!
 • Estem amb vosaltres! Us pensem! No baixeu els braços! <3
 • La llibertat s.ha d aconseguir lluitant
 • Totes som en la mateixa lluita… juntes som moltes més que ells. Ànims.
 • HEU DE SEGUIR LLUITANT PEL VOSTRE FUTUR I ELS DELS VOSTRES FILLS. TENIU FUTUR!
 • Molts ànims!! A Europa també vivim opressió...per això us entenem, us pensem i estem al vostre costat. Lluita!!
 • Amb força, treball i constància vencerem.
 • No podem ser indiferents al què els hi passa, ara mateix, a només uns km de nosaltres
 • No us arrisqueu. Es el mon que està a fora el que ha de lluitar per vosaltres. Prou d, interesos econòmics i politics!!!
 • Que el vostre crit arribi lluny
 • Ho conseguirem!!!
 • Ànims! Estem aquí
 • MUCHA FUERZA PARA SALIR ADELANTE. NO ESTAIS SOLAS
 • Des de Fundació Ared, molta força i coratge! Estem al vostre costat en la lluita per una vida digna per totes vosaltres!
 • El nostre suport individual es insignificant comparat amb la vostre valentia, però farem força també.
 • us necessitem!
 • és una vergonya el que està passant, força en la lluita!
 • Me encantaría que todo volviera a ser como antes cuando había libertad!
 • Estamos con vosotras
 • Acabem ja amb aquesta merda, foc als talibans i qualsevol religió que restringeix la llibertat de les dones i de tothom
 • TOTES JUNTES, SÓM UNA I TENIM FORÇA.
 • Revolta
 • ???? Fuerza y que acabe pronto
 • .
 • Estamos con vosotras!
 • Molta força estimades!!
 • Estem amb vosaltres, abraçades virtuals
 • No esteu soles
 • ESTEM AMB VOSALTRES. PELS DRETS DE TOTES LES DONES DEL MÓN
 • Força per totes i amb totes. La sororitat no té aturador!!????????
 • Juntes, som més fortes!
 • Tota la meva solidaritat a les germanes afganeses.
 • El millor per reconquerir les seves llibertats
 • Una abraçada ben forta i els millors desitjos.
 • “L’Alcaldia de Tàrrega sempre al costat de les dones afganeses.”
 • Treballarem per a la defensa dels vostres drets. Abraçada sorora!
 • Tot el meu suport
 • Per la igualtat i la cultura
 • you are not alone

Arrastra amb el ratolí sobre el mapa mer moure't per la manifestació, o utilitza la roda del ratolí per ampliar o reduir la imatge.

Persones inscrites: 13211

Entitats impulsores

Amb el suport de:

Colaboren: